Вишуканий, відмінний фермерський сир.
Цей фермерський сир роблять черниці монастиря де ла Жуа Нотр-Дам з 1953 р Рецепт дістався монастиря після відділення від Абатства де ла кучері.
Цей вишуканий, відмінний сир – один з численних спадкоємців сорти Пор-дю-Салю, самого першого монастирського сиру Франції. Як зовні, так і за смаком ці сири дуже схожі. В процесі витримки, що триває від чотирьох до шести тижнів, сир обмивають в розсолі.
- Місцевість: Франція;
- Молоко: коров’яче;
- Текстура: напівтвердий;
- Форма: кругла;
- Сирне тісто: середньої щільності, пресоване без нагрівання;
- Кірка: мита;
- Діаметр, див.: 20;
- Висота, см.: 4;
- Маса, кг.: 1,4;
- Жиру в сухій речовині,%: 50;
- Час вживання: круглий рік;
- Тип напою: червоне вино;
- Сорт напою: Молоде Bordeaux (Бордо) з виноградним ароматом.