Сир Аббе де Сіто

Французький м’який сир, який виготовляють з коров’ячого молока.

Головки сиру мають форму циліндричних кіл, покритих світло-коричневою скоринкою. М’якоть сиру пружна, вершкова. По всій масі рівномірно розташовані невеликі очі. Сир Аббе де сито володіє пікантним смаком і сильним молочним ароматом.

Дозріває він протягом 3-6 тижнів, при цьому в цей період його регулярно обмивають спеціальним розсолом. До столу його подають в якості самостійної закуски, а також з хлібцями і крекерами. З цим сиром ідеально гармоніюють легкі червоні вина. Рецепт його приготування був відкритий порівняно недавно в 1925 році в регіоні Бургундія. Цей сир недостатньо поширений в інших країнах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори