Сир Аббе де Таміє

Французький м’який сир, який виготовляють з непастеризованого коров’ячого молока.

Головки сиру мають форму циліндричних кіл, зверху вони вкриті оранжево-коричневою скоринкою. Випускають сир Аббе де Таміє двох розмірів – більший (вагою 1,4 кг) і малий (вагою 600 г). М’якоть сиру кремового кольору з невеликою кількістю отворів по всій масі. Дозріває сир протягом двох місяців. У цей період корочку сиру промивають спеціальним розсолом.

Він добре плавиться, тому його використовують для приготування різних страв, а також для бутербродів і сендвічів. При виборі аперитиву перевагу слід віддати фруктовим білих вин. Вперше сир Аббе де Таміє був приготований монахами з абатства Таміє в департаменті Савойя, в честь якого він і був названий.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори