Сир Аббе де Тімадок

Французький м’який сир, який виготовляють з пастеризованого коров’ячого молока.

Виробляють цей сир в формі великих кіл, вагою 7 кг. Зверху він покритий тонкою скоринкою оранжевого кольору. Його м’якоть ніжна, пружна, світло-жовтого кольору. Допускається наявність дрібних отворів. Цей сир має чудовий, злегка солонуватий смак.

В період дозрівання, який триває протягом 3-6 тижнів, його шкірку промивають спеціальним розсолом. До столу подають в якості самостійної закуски. Вперше цей сир був приготований ченцями монастиря Тімадок в департаменті Бретань, Франція. В честь цього монастиря і було дано назву сиру Аббе де Тімадок.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори