Сир Абонданс

Неварений пресований французький сир з коров’ячого молока.

Назва сиру дала полонина Абонданс (Val d’Abondance) у Верхній Савойї. Ще в XIV столітті місцеві ченці монастиря Notre Dame d’Abondance були офіційними постачальниками савойських сирів для резиденції Римського папи в Авіньйоні.

23 березня 1990 року, сиру Абонданс, нарешті, була офіційно присвоєно категорію АОС, а зоною його виробництва законодавчо встановлена ​​вся територія Верхньої Савойї.

Сир Абонданс дозріває не менше 90 днів (зазвичай 3-6 місяців) в провітрюваному погребі, а в продаж надходять циліндричні головки діаметром 38-43 см, висотою 7-8 см і вагою 7-12 кг, покриті бурштинової кіркою з помітним відбитком тканини. У твердій м’якоті кольору слонової кістки (мінімальна жирність – 48%) рівномірно розподілені дрібні оченята, складний аромат з фруктовою нотою і злегка солонуватий, дуже комплексний смак з легкою кислинкою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори