Архі

Архі – молочна монгольська горілка.

Європейці прозвали цей напій «хитрою водою». Маючи високу міцність, архі нагадує молочну сироватку, і під час пиття її міцність майже не відчувається. При цьому незвична до напою людина може сильно сп’яніти, випивши всього кілька піал.

Архі виготовляється монголами з давніх часів. Для її приготування береться зброджене молоко, яке піддається дистиляції. В результаті виходить міцний сорокаградусний напій, що нагадує за смаком тепле знежирене молоко. Архі користується незмінною любов’ю монгол і до цього дня. Люди, які вміють правильно виготовити напій, користуються пошаною і повагою.

Архі виробляється у великих кількостях, і рідкісне застілля обходиться без кількох пляшок мутнуватої білої рідини. Деякі монголи щодня випивають по 200 грам арака для підтримки здоров’я. При цьому вони не п’яніють, так як організм звик до молочної горілки. Архі не закушують, а п’ють її як звичайний чай. Гостям також обов’язково подається каганець молочної горілки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори