Сир Азіаго

Італійський напівтвердий сир з коров’ячого молока.

Виготовляється в двох варіантах – свіжий (молодий) Асіаго, який ще називається Asiago Presato, і повністю дозрілий сир – Asiago d’Allevo. Ці сири відрізняються між собою не тільки періодом дозрівання (до 40 днів і до 2 років відповідно), а й смаковими і текстурними якостями. Так, наприклад, свіжий сир має гладку циліндричну форму з дещо опуклими бічними сторонами, і практично плоскими верхніми і нижніми.

  • головки сиру досягають в діаметрі 30-40 см, і в висоті – 11-15 см;
  • вага – 11-15 кг;
  • еластичну солом’яно-білу корочку;
  • великі дірочки в м’якій, злегка клейкою м’якоті;
  • аромат нагадує парне коров’яче молоко, йогурт або масло, має солодкий збалансований смак.
  • Зрілий сир володіє циліндричної формою з плоскими сторонами;
  • головки – по 30-36 см в діаметрі і 9-12 см у висоту;
  • вага – 8-12 кг;
  • корочка пружна золотистого кольору, м’якоть солом’яного кольору з маленькими дірочками;
  • на смак зрілий сир більш насичений і пікантний, в ароматі можна вловити запах дріжджів, сухофруктів і навіть смажених каштанів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори