Бальзами корисні

Спиртова настоянка різних цілющих трав.

Бальзам – міцний алкогольний напій (40-45% об. спирту), цілющий засіб, що готується на спиртових настоях пряних і лікарських трав, коріння, плодів, ефірних маслах. Саме завдяки такій різноманітності найцінніших натуральних інгредієнтів, бальзам має неймовірно широку смакову гаму і дуже багатий аромат. Напій має темно-коричневий колір, і має приємно-гіркуватий пряний, маслянистий смак.

Бальзам надає тонізуючу і стимулюючу дію при різного роду перевтомі, нездужанні і слабкості. Бальзам – відмінний засіб від нудьги і поганого настрою, лікувальний засіб від нежитю, кашлю або застуди. Додавши ложку бальзаму в чай ​​або каву, ви відчуєте себе набагато краще, ваш життєвий тонус значно підвищиться. Можна пити цей напій і в окремій лікерній чарці. У день рекомендується вживати не більше 100-150 г бальзаму.

Про те, що бальзами відносяться скоріше до лікувальних, а не алкогольних напоїв, свідчить те, що, спочатку, їх виготовленням займалися виключно аптекарі, обізнані про цілющі властивості трав.

Слово бальзам (від грецького «balsamon») перекладається як лікувальний засіб. Або ж як густий запашний сік з розчинених в ефірних маслах смол і інших рослинних речовин, які мають лікувальні властивості.

Для виготовлення бальзаму використовують листя материнки, полину, зубрівки, звіробію, деревію, буркуну, панти маралів, хвощу, коріння левзеї, калгану, дягеля, плоди анісу зірчастого, бадьяну, кропу, коріандру, черемхи. Крім цього, використовується чорний чай, рожеве і лимонне масло, коньяк.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори