Бренді міцний з винограду

Це міцний алкогольний напій, приготований з дистиляту виноградного вина.

Називаючи міцний алкогольний напій бренді, виробник має на увазі, що в його складі отримане в результаті дистиляції (перегонки) вина з винограду або ягідних і фруктових соків. Взагалі, бренді об’єднує широкий клас напоїв, в основі яких єдиний метод виготовлення.

Походження назви цього напою також вказує, перш за все, на спосіб виробництва. Англійською – «brandy» або «burnt wine», німецькою – «branntwein», на голландській «brandewijn», – всі ці слова співзвучні з прийнятим загальновідомого слова «бренді», а переклад його означає «палене вино».

Бренді з’явився не тому, що над його рецептом попрацювали винороби і не з особливого сорту винограду. Все набагато прозаїчніше. Бренді вийшов завдяки голландцям, які мали в кінці 15 століття статус успішних торговців і мореплавців. Завдяки налагодженим ними зв’язків, як зараз сказали б в міжнародній торгівлі, голландські купці привезли бренді з Франції.

Щоб доставляти вино з тих місць, потрібна була особлива технологія при перевезенні. Якщо наповнити бочки звичайним вином, то доставка його до місця призначення була чревата великими втратами. Багато вина під час перевезення викидалося. І тоді його стали піддавати дистиляції (перегонці), що дозволило доставляти продукцію якісною. Цей напій і стали називати «перепалене вино». Пізніше назва поєднала весь клас алкогольних напоїв, які були виготовлені цим простим способом.

Як пити бренді:

Бренді прийнято подавати в коньячних тюльпаноподібних келихах, звужених догори. Зазвичай після їжі, тобто як дижестив. Перед сервіровкою рекомендується злегка остудити напій, приблизно до 16 градусів. Перед тим, як пити, трошки зігрійте келих бренді в долоні. Це збільшує концентрацію ароматів в напої, дозволяє відчути смакову гаму і вишуканий букет бренді.

Цей напій чудово поєднується з м’ясними стравами. Якісним бренді насолоджуються також з сигарою або кавою. При цьому каву бажано використовувати мелену і заварювати по всім правилам приготування.

Як компромісний варіант бренді можна пити як аперитив. Тоді напій вживають з льодом або з содовою, в складі всіляких коктейлів.

Чим закушувати бренді:

Закушують підсоленими крекерами, горішками і фруктами. Бренді – не той варіант, коли потрібно грунтовна закуска, та й кількість випитого, відповідно, невелика. Прекрасною закускою до бренді може стати поєднання чорносливу з горіхами.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори