Туніська горілка з інжиру.
Буха – національний міцний (від 35 до 40% вмісту спирту) алкогольний напій жителів Туніської республіки. Напій буха (ВOUKHA) яскравий представник унікального за своїм складом напою, який є національною гордістю. Справа в даному випадку не в процесі приготування, тому як методом перегонки (дистиляції) готуються всі міцні алкогольні напої. Справа в сировині з якої готується буха. Сировиною для приготування служить Інжир. Інжир або фігове дерево вважається самою давньою рослиною на землі, і це надає напою буха певну значимість по відношенню до інших напоїв.
Початком виробництва буха в промислових масштабах було організовано в 1880 році, коли Авраам Бокобса створив компанію з виробництва цього напою яка існує до цих пір, і є основним виробником буха в світі. Не володіючи особливою популярністю в світі, для Тунісу це основний міцний алкогольний напій.
ЯК пити
Буха вживається в чистому вигляді злегка охолодженою як аперитив або як супровід трапези.
На основі BOUKHA існує кілька коктейлів.
SIDI BOU
- 50 мл-буха
- 50 мл-ананасовий сік
- 50 мл-апельсиновий сік
- 50 мл-сік манго
Приготування: У шейкер покласти лід і перелити всі інгредієнти. Перемішати за допомогою барної ложки. За допомогою фільтру шейкера перелити коктейль в келих хайбол додавши лід. Прикрасити свіжими фруктами.
HAMMAMET
- 50 мл-буха
- 150 мл-апельсиновий сік
- 10 мл-сироп гренадин
Приготування: У шейкері з льодом енергійно змішати всі компоненти. Перелити в келих хайбол додавши лід.