Буха

Туніська горілка з інжиру.

Буха – національний міцний (від 35 до 40% вмісту спирту) алкогольний напій жителів Туніської республіки. Напій буха (ВOUKHA) яскравий представник унікального за своїм складом напою, який є національною гордістю. Справа в даному випадку не в процесі приготування, тому як методом перегонки (дистиляції) готуються всі міцні алкогольні напої. Справа в сировині з якої готується буха. Сировиною для приготування служить Інжир. Інжир або фігове дерево вважається самою давньою рослиною на землі, і це надає напою буха певну значимість по відношенню до інших напоїв.

Початком виробництва буха в промислових масштабах було організовано в 1880 році, коли Авраам Бокобса створив компанію з виробництва цього напою яка існує до цих пір, і є основним виробником буха в світі. Не володіючи особливою популярністю в світі, для Тунісу це основний міцний алкогольний напій.

ЯК пити

Буха вживається в чистому вигляді злегка охолодженою як аперитив або як супровід трапези.

На основі BOUKHA існує кілька коктейлів.

SIDI BOU

  • 50 мл-буха
  • 50 мл-ананасовий сік
  • 50 мл-апельсиновий сік
  • 50 мл-сік манго

Приготування: У шейкер покласти лід і перелити всі інгредієнти. Перемішати за допомогою барної ложки. За допомогою фільтру шейкера перелити коктейль в келих хайбол додавши лід. Прикрасити свіжими фруктами.

HAMMAMET

  • 50 мл-буха
  • 150 мл-апельсиновий сік
  • 10 мл-сироп гренадин

Приготування: У шейкері з льодом енергійно змішати всі компоненти. Перелити в келих хайбол додавши лід.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори