Ханшина

Китайський традиційний алкогольний напій.

Ханшін (або ханшін) – званий ще «китайською пшеничною горілкою».

Має мутнуватий колір і специфічний запах. Для її приготування використовується спирт, приготований з проса (гаоляна) або з чумідзи, містить в собі значну домішку сивушного масла.

Смак ханшін залежить не тільки від самого продукту, але і від способу його очищення і переробки. Щоб скласти хоча б якесь уявлення про смак ханшін, можна спробувати картопляну горілку, яка мало чим відрізняється від ханшін середньої гідності.

Подають ханшін до столу в маленьких металевих чайниках. Виготовляється китайський напій в обмежених обсягах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори