Кірш

Міцний алкогольний напій, близько 45%.

Кірш (Kirsch), відомий також як (Kirschwasser), що в перекладі означає-вишнева вода. У класичному варіанті цей алкогольний напій ставиться до групи фруктових бренді, так як робиться методом перегонки (дистиляції) з ягід чорної черешні. В процесі зброджування сусла для подальшої перегонки кісточки з черешні не видаляються, що надає напою специфічний відтінок смаку мигдалю.

У класичному варіанті Кірш прозорий, але існують деякі настоянки на вишні, які використовують співзвучні назви. Але по техніці приготування вони не мають ніякого відношення до міцного, алкогольного напою Кірш. Це настоянки приготовані методом вимочування (мацерації) ягід в спиртовому розчині і відносяться до іншої групи алкогольних напоїв.

Кірш виготовляється з сімнадцятого століття в основному у Франції та Германіі. На відміну від виноградного бренді, Кірш витримується не в дубових бочках, а в спеціально прихованих від впливу сонячного світла, скляних ємкостях. Завдяки такій витримці Кірш не набуває деревний колір і не залежно від часу витримки залишається прозорим.

Як пити Кірш:

Кірш – відмінний напій, який використовується в якості дижестива – їм добре закінчувати смачну трапезу. Але не забороняється і його вживання, грубо кажучи, за бажанням.

На особливу увагу заслуговують коктейлі на основі Кірша. Один з визнаних і улюблених – коктейль Роуз – Rose. Поєднання лікеру Cherry Brandy, вермуту і, звичайно, Кірша, роблять його надзвичайно ароматним і насиченим. А також, Кірш додають в інші лікери або навіть шампанське. А додавання його в різні десерти – наприклад, морозиво, роблять страву бажаним і неповторним.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори