Кішвассер

Міцна горілка на основі чорних вишень.

Кіршвассер (в пер. з нім. Kirschwasser «вишнева вода») – міцний алкогольний напій, вироблений в Німеччині, Австрії, Франції, Швейцарії. Виходить методом дистиляції загралого сусла спеціального сорту чорних вишень разом з кісточками.

Вишню очищають від стеблинок, після чого розчавлюють важким пресом і ставлять в тепле місце в закритій бочці, періодично перемішуючи вишневу кашку. При виробництві, ягоди бродять цілком, а кісточки перед дистиляцією віддають напою свій чудовий мигдальний аромат. Після 14-20 днів, бродіння закінчено і за нею йде подвійна дистиляція.

Кірш, як і багато спиртних напоїв на основі фруктів, не витримується в дубових бочках, саме тому він безбарвний. Старіє кіршвассер в скляних чанах або глиняних глечиках, де відбувається процес випаровування, необхідний для поліпшення його аромату і якості.

Вміст спирту в готовому продукті – від 38 до 43% об.

Кіршвассер вживається як диджестив після обіду або ж у складі коктейлів.

Найвідоміший коктейль на основі кірша – це Роуз (Rose), до складу якого крім нього входять вермут і лікер Cherry Brandy. Кірш добре поєднується з різними лікерами і з шампанським.

Кірш в великих кількостях виготовляється в Німеччині, трохи менших – в Швейцарії, Австрії та Франції.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори