Лимончелло

Популярний італійський лимонний лікер.

Кожному з нас знайомий такий фрукт, як лимон. Його повсюдно використовують в кулінарії і медицині, а чай з лимоном вже став традиційним напоєм. У алкогольних коктейлях лимон – один з головних компонентів, причому він служить як в якості смакової добавки, так і в якості декоративного елемента, завдяки своєму привабливому яскраво-жовтому кольору і неповторного аромату. А ось якщо в Італії заговорити про цей цитрусовий, Вам відразу ж запропонують спробувати лімончелло лікер.

Народження «лимонного чуда»

Виявляється, італійці приділяють велику увагу кожному з етапів створення лімончелло. Так, не кожен лимон вартий стати частиною цього лікеру: для виробництва використовується тільки сорт під назвою Овал Сорренто, шкірка якого багата ефірними маслами. З першого погляду може здатися, що у лімончелло спосіб приготування простий. Але це тільки здається, адже в будь-якій справі повно нюансів і особливостей!

Лімончелло напій готують шляхом настоювання лимонної шкірки, про дистиляцію тут мова не йде взагалі, тому іноді цей напій називають настоянка лімончелло. Тільки уявіть, скільки вітаміну С містить цей італійський лікер! Настоювання напою триває протягом 3-5 днів, в склад лімончелло входять спирт, цукор і вода. На завершальному етапі напій проходить процес емульсіфікаціі. Як правило, у лімончелло міцність становить від 30% і вище (до 43%), тому з даним напоєм необхідно бути обережніше!

До речі, в Італії за тією ж схемою готують алкогольний напій з апельсинів, званий оранжічелло. В даний час з’явилася величезна кількість сміливців, які ризикнули приготувати лімончелло в домашніх умовах, причому вони роблять лімончелло на горілці. Що ж, якщо зайнятися нічим, то можна і спробувати. Але за це треба братися тільки якщо точно знаєш, як робити лімончелло. Попереджаю одразу: лімончелло за рецептом на горілці не має нічого спільного з рецептом справжнього італійського напою.

Як пити Лимончелло

Традиційно лімончелло вживають в якості дижестива – цей міцний спиртний напій дуже хороший для травної системи, хоча, як не дивно, аперитив з лимонного лікеру вельми непоганий. Лікарі навіть рекомендують відмовитися від звичних багатьом пігулок, що поліпшують травлення, і замінити їх чарочкою лімончелло. Користі від такого лікеру буде куди більше, адже крім своєї чудової властивості прискорювати обмін речовин, лимонний лікер має ще одну «корисну» особливість: цей спиртний напій – справжнісінький «скарб» з вітаміном С.

Пити лімончелло слід не поспішаючи – поспіх тут ні до чого. Хоча варто зауважити, що цей спиртний напій потрібно встигнути випити, поки він ще холодний, інакше доведеться повторювати процедуру “заморожування” чарки ще раз. Як правило, лимонний лікер не закушують, адже це класичний дижестив. Якщо Вам всеж дуже хочеться це зробити, то можете подати лімончелло зі свіжими фруктами або ягодами (будь-якими на Ваш смак), також чудово гармоніює з цим міцним спиртним напоєм темний шоколад. Що стосується мене – я закушував лімончелло шоколадними цукерками з горіховим праліне. Було дуже смачно.

Якщо Ви вирішите побалувати себе і своїх близьких «сонячним» лікером, то слід пам’ятати, що цей спиртний напій не такий простий, як може здатися на перший погляд. Якщо Ви будете пити лімончелло неправильно, то нічого, крім досади і розчарування, знайомство з лимонним лікером не принесе. Однак при правильному зверненні лімончелло розкриє свій свіжий соковитий смак у всій красі і стане бажаним гостем на Вашому столі. Бажаю Вам приємного знайомства з цим воістину літнім спиртним напоєм!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори