Мараскін

Безбарвний сухий фруктовий лікер.

Мараскін (італ. Maraschino) – виготовляється з мараскінової вишні, подрібнюваної разом з кісточкою для додавання напою смаку гіркого мигдалю. Справжній Мараськін витримується не менше трьох років, вміст у ньому алкоголю – 32%.

Процес виготовлення схожий з коньячним. Потім в Мараскін додається цукровий сироп, а після витримки Мараскін проходить фільтрацію. Мараскін відрізняється від інших фруктових лікерів тим, що в його виробництві не використовується фруктовий сік або фруктовий екстракт.

Перше виробництво мараскіно відкрилося в 1821 році в портовому місті Задар в Хорватії. Через вісім років його власник, комерсант Джироламо Луксардо отримав монополію на виробництво цього лікеру. Після Другої світової війни, коли Задар виявився в складі Югославії, нащадки Луксардо заснували новий завод з виробництва мараскіно поблизу Падуї. Зараз їх лікер випускається під назвою «Luxardo Maraschino», а хорватський Мараскін носить назву «Original Maraschino from Zadar».

Мараскін часто використовується в рецептах десертів, морозива або для додання особливого смаку фруктових салатів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори