Метакса

Метакса – це грецький бренді.

Якщо ви хоч раз побували в Греції, то напевно спробували знаменитий напій, з красивою назвою – Метакса! І вже точно, чули ім’я Спірос Метаксас, який винайшов настільки чудовий напій. Сьогодні Метакса найвідоміший напій Греції, а його історія налічує вже столітню історію. А починалося все дуже просто.

Метакса – це особливий вид бренді, а вірніше навіть суміш бренді і мускатного вина. Його отримують шляхом подвійної коньячної перегонки винограду, вирощеного в трьох грецьких провінціях – на Криті, в Коринті і в Аттиці. Після перегонки напій витримується в дубових бочках від 3 до 15 років. Витриманий 60-градусний напій спочатку змішують зі спеціальним мускатним вином з витримкою не менше 1 року, яке виробляється виключно на островах Лемнос і Самос, а потім – з настоєм з пелюсток троянд і якихось особливих трав, склад яких тримається під найсуворішим секретом донині. І вже майже що готову Метаксу витримують в дубових бочках близько 6 місяців, після чого вона готова до вживання. Її п’ють як в чистому вигляді, так і в складі коктейлів.

Напій виходить міцний (40%) і дуже ароматний. Для експорту виробляється трьох-, п’яти- і семизіркова Метакса (по три, п’ять і сім років витримки відповідно) і Метакса-Сентенаріо, яка продається в особливих порцелянових пляшках. А ось в Греції можна знайти більш рідкісні сорти напою з витримкою від 12 до 16 років і колекційну 50-річну Метаксу.

Як пити Метаксу:

Метакса – напій, який слід пити не поспішаючи. Після першого ковтка ви відчуєте весь смак і аромат напою, а потім вас накриє хвиля тепла, яка з кожним ковтком буде розливатися по вашому тілу. Деякі любителі воліють пити Метаксу з кубиками льоду і закушувати лимоном, ми ж рекомендуємо і лимончик, і плитку молочного шоколаду, і навіть невеликий тостик з ікрою, а ще можна подати виноград і блюдо з морепродуктами і листям свіжого салату, і, звичайно ж, сир.

Чим закушувати Метаксу:

Лимончик, і плитку молочного шоколаду, і навіть невеликий тостик з ікрою, а ще можна подати виноград і блюдо з морепродуктами і листям свіжого салату, і, звичайно ж, сир.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори