Негус

Старовинний англійський напій.

Негус – це один із старовинних англійських гарячих напоїв з портвейном, лимоном і цікавою історією.

Спочатку, цей напій, що нагадує глінтвейн, подавали на дитячих святах. Іноді в нього додавали солодке вино або херес, а вже потім негус стали робити з використанням портвейну.

Цей традиційний напій жителів Туманного Альбіону згадується в творі Шарлотти Бронте «Джейн Ейр» (головна героїня п’є негус по прибуттю в Торнфілд Холл), у багатьох книгах Чарльза Діккенса і в знаменитій «Сазі про Форсайтів» Джона Голсуорсі. Якщо у Вас є час, приготуйте собі негус, побалуйте себе читанням англійської класики, і Ви на час перенесетеся в вікторіанську епоху до Англії.

Рецепт:

  • портвейн – 100 мл
  • цукор – 1 ч.л.
  • лимонна цедра – 1 шматочок
  • гаряча вода – трохи
  • тертий мускат – за смаком

Приготування:

Портвейн, цукор і лимонну цедру розігрійте, не доводячи до кипіння, і перелийте в чайний стакан. Додайте трохи гарячої води і напій посипте мускатом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори