Старовинний англійський напій.
Негус – це один із старовинних англійських гарячих напоїв з портвейном, лимоном і цікавою історією.
Спочатку, цей напій, що нагадує глінтвейн, подавали на дитячих святах. Іноді в нього додавали солодке вино або херес, а вже потім негус стали робити з використанням портвейну.
Цей традиційний напій жителів Туманного Альбіону згадується в творі Шарлотти Бронте «Джейн Ейр» (головна героїня п’є негус по прибуттю в Торнфілд Холл), у багатьох книгах Чарльза Діккенса і в знаменитій «Сазі про Форсайтів» Джона Голсуорсі. Якщо у Вас є час, приготуйте собі негус, побалуйте себе читанням англійської класики, і Ви на час перенесетеся в вікторіанську епоху до Англії.
Рецепт:
- портвейн – 100 мл
- цукор – 1 ч.л.
- лимонна цедра – 1 шматочок
- гаряча вода – трохи
- тертий мускат – за смаком
Приготування:
Портвейн, цукор і лимонну цедру розігрійте, не доводячи до кипіння, і перелийте в чайний стакан. Додайте трохи гарячої води і напій посипте мускатом.