Пастис

Один з найпопулярніших напоїв Європи.

Від південної Франції до грецьких островів, пастис і його різновиди виконували ту ж функцію втамування спраги, яку виконувало пиво що на півночі. Цим пояснюється і кількість споживаного в даному регіоні напою, і культура його споживання. Пастис – напій післяполудневого відпочинку, коли, неквапливо сьорбаючи зі склянки, можна ліниво спостерігати за грою в кеглі на зеленому майданчику.

Існує також традиція незаконного, домашнього виготовлення напою.

Любителі пастиса по всьому світу, спробувавши його в перший раз, бувають невимовно здивовані, помітивши, що при додаванні води він набуває молочного кольору. Ця властивість і дала назву напою: «пастис» на давньофранцузському південному діалекті означає «брудний», «мутний», «непрозорий».

Перно і Абсент (Pernod and Absinthe) Як було відмічено повсюдно, пастис має багато спільного з анісовим лікером. Залежно від того, з якими майстрами виноробства ви будете розмовляти, який ароматизуючий елемент вам назвуть або лакрицю, або насіння анісу, мабуть, найчастіше найперше, хоча є в пастисі і інші трав’яні складові. Основою пастису є чистий ректифікований, зазвичай рослинного походження, спирт, в який додають екстракт лакриці або анісу, потім суміш підсолоджують і розводять водою.

Як подають Пастис

Пастис найкраще подавати в маленьких склянках з товстим дном приблизно з рівною кількістю води. Щоб не додавати лід, вода повинна бути дуже холодною. За бажанням можна додати цукор. Найкраще робити це в такий спосіб: покладіть на склянку ложку з дірочками або ситечко для чаю зі шматочком цукру і полийте його зверху водою (традиційний спосіб підсолоджування абсенту).

Пастис слід подавати холодним в стаканчиках з товстим дном або з водою (порівну), яку можна замінити 1-2 кубиками льоду.

Як вживають Пастис

Завдяки вмісту в ньому ароматичних речовин, пастис є ідеальним партнером для риби: при маринуванні її або як добавки до соусів. Спробуйте замаринувати тунця в оливковій олії, пастисі і кропі і потім підсмажте на грилі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори