Грушевий сидр з ферментованої груші.
В наші дні популярний в країнах: Великобританія, Франція, Німеччина, Іспанія, де власне і виробляється. Перрі або грушевий сидр – це зовсім не дешеві напої. Частина використовується для приготування різних слабоалкогольних коктейлів.
Склад перрі (грушевий сидр):
- 3,7 літра води
- 3 кг дуже стиглих груш
- 6 склянок меду
- 1,5 чайної ложки кислої суміші
- 1 чайна ложка дріжджів
- 1 пакет винних дріжджів
- 1/2 чайної ложки пектинового ферменту
- 1 пігулка мета-бисульфит (Campden)
Як приготувати Перрі ( Грушевий сидр ):
Хоча приготування перрі вимагає багато майстерності і уваги до деталей, цілком можливо виробляти перрі в домашніх умовах. Закип’ятити воду у великій каструлі. Розчавити груші і залити окропом. Після чого розчавити пігулку і додати в контейнер з перрі.
Додати суміш кислоти, пектинового ферменту і перемішати. Дайте охолонути один день і додайте дріжджів. Поставте на тиждень бродити, при цьому кожен день помішувати. На 7-й день, процідити і додати меду. Як слід перемішайте. Залити в дубову бочку на рік (можна спробувати і через 6 місяців).