Пунш

Алкогольний або безалкогольний коктейль на основі фруктів і фруктового соку.

Як готувати пунш знали ще в стародавній Індії. Це був гарячий напій з рому, цукру, лимонного соку, чаю та гарячої води. Згодом приготування пуншу набуло популярності в багатьох країнах світу. Саме слово «пунш» означає «п’ять», тобто в його складі має бути п’ять компонентів.

Пунш по праву вважається зимовим напоєм. Щоб зігрітися в зимові холоди, позбутися від застуди його подають в спеціальних керамічних, фаянсових або фарфорових склянках при температурі 60-65 градусів. Вище цієї температури пунш підігрівати не можна, так вино яке входить в нього буде значно втрачати свої смакові якості.

Як приготувати пунш?

Пунш в домашніх умовах може без проблем приготувати навіть новачок. Слід пам’ятати, що існує холодний і гарячий пунш. Якщо ви хочете приготувати безалкогольний пунш, рецепт якого містить чай замість алкоголю, спробуйте малиновий або вишневий пунш. Рецепт дуже простий, потрібно підігріти сік-основу, після чого додати фруктовий сироп, чай або молоко.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори