Міцний алкогольний напій кустарного виробництва.
Виготовляється дистиляцією спиртовмісної маси (брага) через самогонні агрегати, як правило саморобні. Брага (спиртовмісна маса) виходить в результаті бродіння зернових продуктів, цукру, картоплі, буряка, фруктів або інших продуктів, що містять цукор і крохмальні речовини.
Цей міцний оригінальний напій набув поширення з XV століття, а смакові якості відрізняють його від зарубіжних аналогів: американського віскі, японського саке, турецької араки, німецького шнапсу і грузинської чачі …
У багатьох країнах світу виготовлення і збут самогону заборонені державою, і відповідно до законодавства переслідується правоохоронними органами.
Основним і найскладнішим етапом з виготовлення самогону є приготування браги шляхом бродіння. Від того, як відбувається процес зброджування, залежить якість готового продукту і його вихід.
Після закінчення зброджування, за допомогою перегінного куба виробляють перегонку отриманої браги.
Крім того що самогон є чудовим і натуральним продуктом, а також напоєм для відпочинку і веселощів, він ще й прекрасний засіб при щойно розпочатої застуді. 50-70 грам самогону з додаванням чорного перцю, допоможе вам зняти втому, позбавить від ознобу і попередить застуду.
- При шлунковій виразці, рекомендують випивати по одній столовій ложці вранці натщесерце.
- Якщо вас мучить зубний біль, то прополощіть рот самогоном або прикладіть ватку, просочену їм, до хворого зуба.
- Можна використовувати напій і як релаксуючий засіб.
- При ударі вам допоможе самогонний компрес.
- Якщо самогоном розтерти ноги, то він зніме втому (з ніг) після важкого дня.
- Також самогон допомагає від переохолодження.
Приготувати самогон здатний кожен, але якість буде повністю залежати від того, наскільки точно були дотримані всі умови технологічного процесу.