Сангрія

Це вино з водою і фруктами.

Тиха сангрія має легкий і свіжий кислувато-солодкий смак з яскравими виноградними і цитрусовими відтінками і легким виноградно-цитрусовим ароматом, в якому іноді проявляються певні фруктові композиції.

Ігриста сангрія має вишуканий легкий свіжий смак, відрізняється особливою ніжністю і гармонійністю, з приємною цитрусовою кислинкою.

У букеті ігристої сангрії неперевершеним чином поєднуються ароматичні речовини винограду і цитрусових (апельсина, лимона, грейпфрута) з вторинним ароматом, що виникають в процесі бродіння в герметично замкнутій системі в умовах низького окислювально-відновного потенціалу, з переважанням в ньому квіткових і горіхових нюансів, сприйняття яких посилюється внаслідок виносу з бульбашками вуглекислого газу ароматичних речовин і їх концентрування на поверхні вина.

Подібно шампанським винам, для ігристої сангрії характерно прояв добре виражених ігристих і пінистих властивостей, під якими розуміють здатність спінюватись і утворювати на поверхні стійкий, постійно поновлюваний шар дрібнодисперсної і дрібнопористої щільної піни, а також виділяти рівномірно і тривало значну кількість невеликих за розміром бульбашок вуглекислого газу .

Як пити сангрію

За твердженням іспанців, пити сангрію потрібно весело і з задоволенням. Ідеальна обстановка – це заміський пікнік, спека і багато друзів. Але підходить вона і для приємного одноосібного проведення часу.

Свого часу популярності тихій сангрії сприяли і особливості національної іспанської кухні, для якої характерні страви з жирного м’яса, приготованого на відкритому вогні. З м’ясом, як відомо, найкраще смакує червоне вино. Однак в спеку пити його важко, і сангрія виступала в ролі полегшеної альтернативи традиційному іспанському вину.

І до цього дня сучасний іспанець навіть не уявляє собі сієсти (післяобіднього відпочинку, коли завмирають від неймовірної спеки іспанські міста і села) без стаканчика сангрії. Температура подачі тихої сангрії – 14-16С, вона зазвичай наливається в склянку для крюшонів, і подається з льодом. Втім, сангрія дуже демократичний напій, який залишається смачним навіть в пивному кухлі.

Ігриста сангрія, як і шампанське – напій свята. Ось тут вже ніяк не обійтися без друзів і атмосфери веселощів. Легка і гармонійна Ігриста сангрія прекрасно поєднується з холодними закусками, сирами і фруктовими десертами, подається до столу при температурі 12-14С.

Ігриста сангрія більш критична до посуду, і зазвичай подається в келихах для шампанського, склянки для крюшонів для неї не дуже годяться, тому що в напої швидко затихає гра, яка є найціннішою складовою цього різновиду сангрії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори