Міцний напій технологією виробництва схожий на горілку.
Сетю отримують переганяючи молоде саке. Щоб надати напою специфічний аромат і зробити його міцніше, пари перед конденсацією проганяють через барду, продукт пресування саке.
Міцність сетю коливається в досить широких межах, від 20 до 40 градусів. На відміну від саке, сировиною для сетю може служити не тільки рис, а й інші зернові, а також батат, диня, гарбуз або навіть цукор сирець.
Споживчі властивості сетю, як і будь-якої горілки, багато в чому визначаються ступенем очищення кінцевого продукту. Це може бути, як чиста «сльоза» практично без запаху, так і напій зі специфічним запахом .
Сетю отримане із зернової сировини називають «батькові». Сировиною для іншого різновиду – «до», служить найчастіше чорна патока.
Колись давно сетю використовували як лікувальний засіб. Вважається, що спосіб його виробництва прийшов в середні століття з Китаю, а перші японці, які заклали виробництво мешкали на Окінаві.
Сьогодні сетю найдешевший з міцних спиртних напоїв в Японії і вельми популярний. Японці вживають його з льодом, розмішуючи з соком, розбавляючи гарячою чи холодною водою, але ніколи не «залпом», а тільки дрібними ковтками.