Сетю

Міцний напій технологією виробництва схожий на горілку.

Сетю отримують переганяючи молоде саке. Щоб надати напою специфічний аромат і зробити його міцніше, пари перед конденсацією проганяють через барду, продукт пресування саке.

Міцність сетю коливається в досить широких межах, від 20 до 40 градусів. На відміну від саке, сировиною для сетю може служити не тільки рис, а й інші зернові, а також батат, диня, гарбуз або навіть цукор сирець.

Споживчі властивості сетю, як і будь-якої горілки, багато в чому визначаються ступенем очищення кінцевого продукту. Це може бути, як чиста «сльоза» практично без запаху, так і напій зі специфічним запахом .

Сетю отримане із зернової сировини називають «батькові». Сировиною для іншого різновиду – «до», служить найчастіше чорна патока.

Колись давно сетю використовували як лікувальний засіб. Вважається, що спосіб його виробництва прийшов в середні століття з Китаю, а перші японці, які заклали виробництво мешкали на Окінаві.

Сьогодні сетю найдешевший з міцних спиртних напоїв в Японії і вельми популярний. Японці вживають його з льодом, розмішуючи з соком, розбавляючи гарячою чи холодною водою, але ніколи не «залпом», а тільки дрібними ковтками.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори