Настоянки

Настоянки виготовляються настоюванням горілки на різних плодах, кісточках, прянощах, запашних і цілющих травах.

Свіжі або висушені плоди і рослини настоюють в спирті до тих пір, поки ефірні масла і біологічно активні речовини не перейдуть в спирт. Тривалість настоювання коливається від 2 до 6 тижнів, при необхідності час настоювання можна скоротити до 7-10 днів за рахунок підвищення температури до 50-60 ° С.

Настоянки містять до 30% цукру при міцності до 45% об. спирту, вони менш солодкі, але більш міцні, ніж наливки, мають приємний смак і можуть служити як алкогольним напоєм, так і цілющим еліксиром.

Зберігати настоянки слід в щільно закритих пляшках темного кольору.

Як пити настоянку:

Настоянки можуть вживатися як в чистому вигляді, з водою або з льодом, так і в коктейлях. За кількома винятками, вони подаються кімнатної температури. Настоянки не зберігають на холоді, тому що вони можуть помутніти. Будь-яка настоянка прекрасно підходить в якості аперитиву.

Солодкі настоянки подають до десерту, і вони великою міцністю не відрізняються – вміст спирту в них 20-23 °. По суті, це наспиртований сік плодів і ягід, в міру зацукрований і зберігає смак і аромат натуральних рослинних продуктів.

Міцні гіркі настоянки часто вживаються замість горілки і подаються до гострих і солоних закусок, м’ясних і рибних страв.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори