Вино і овочі – відкриваємо сезон

Ділимося підбіркою найсмачніших винних поєднань з овочами.

Авокадо та вино

Улюбленець гурманів і спортсменів авокадо розкриється перед вами по-новому в поєднанні з вином. Ми рекомендуємо зупинити свій вибір на вершковим Шардоне з невисокою кислотністю. Цей смак відмінно доповнить маслянистий характер авокадо.

Бобові культури та вино

Майже всі бобові добре поєднуються з томатними соусами, які роблять їх смак більш яскравим і соковитим. Вишенькою на торті такого блюда стануть італійські або прованські трави. До такого самобутнього страви ми рекомендуємо подавати не менш яскраві червоні італійські вина.

Кукурудза та вино

На перший погляд кукурудзу складно уявити в компанії з вином, але давайте спробуємо детальніше придивитися до її смаку: він досить яскравий, з пікантною солодкістю. Цю палітру добре підкреслить Альбаріньо або Совіньон Блан білі – вина з легкою кислинкою.

Страви з томатами та вино

Чи готуєте карпаччо або гаспачо зі стиглими томатами? Вони мають досить своєрідний смак, який не варто комбінувати ні з яскравими танинами, ні з вираженою кислотністю. А що може стати кращою «золотою серединою», як ні троянді? Рекомендуємо звернути увагу на французькі сорти з Провансу або іспанські рожеві вина з Темпранільо.

Гриби

Гриби прекрасно поєднуються з винами і відкривають відразу кілька цікавих варіантів. Якщо ви готуєте страву з сирним або вершковим соусом, можна поекспериментувати з маслянистими білими винами, в інших випадках – рекомендуємо легке червоне вино, таке як Піно Нуар. Не варто обмежувати свої винні експерименти м’ясом і рибою, цей багатогранний напій зможе здивувати вас різноманітністю своїх поєднань.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори