Зіванія

Зіванія – горілка по-кипрські.

Зіванія в перекладі з грецького Ζιβανία, з турецького Zivaniya, алкогольний напій Кіпру (напій острова Кіпр – Зіванія міцність напою – 45-49%). Головними виробниками цього напою на острові Кіпр є LOEL, KEO, SODAР і ETKO. Найбільш якісну зіванію, міцністю в 49%, виробляють в монастирі Киккос, розташованому недалеко від селища Педус в районі міста Троодос. Крім звичайної “білої” зіванії в монастирі виробляють ще й “червону” зіванію (Kokkina Zivana) – настояну на травах і меді.

Цей алкогольний напій готують за допомогою традиційного рецепту, який передається з покоління в покоління сільськими жителями Кіпру. Основою для отримання зіванії служить маса вичавленого винограду, званого на Кіпрі “зівана”, саме завдяки їй, напій і отримав назву – зіванія.

Якщо використовувати для виготовлення зіванії лише тільки виноград, то смак виявляється не дуже приємним, а сам напій недостатньо ароматним, тому на Кіпрі дуже часто в зіванію додають корицю, базилік, інжирні кісточки, мед.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори